Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Brasília no deixa indiferent. Aquesta ciutat de només 48 anys, fou una de les 30 promeses electorals que el president Kubitschek va presentar en el seu programa per fer avançar el país 50 anys en només 5. Igual que totes les altres, la va complir i de la mà de Lucio Costa, Oscar Niemeyer i Burle Marx va aconseguir aixecar aquesta nova capital en només 3 anys i 10 mesos! Directament: aquest lloc els hi va quedar molt frikie, estem segurs que George Orwell va imaginar aquesta ciutat quan va escriure el llibre 1984.
 

 

La ciutat està dissenyada en forma d’avió (veure mapa). A l’eix central s’hi troben els edificis oficials (tots els ministeris, els 3 poders -judicial, executiu, legislatiu-, etc…), mentre que a les ales hi ha les anomenades superquadres, una espècie de petits “barris” numerats i simètrics on viu la gent i on se suposa que pots trobar tots els serveis bàsics per viure: botigues, esglesies, escoles, … Evidentment a la ciutat hi ha una zona reservada als militars, una als hotels, una als bancs, una d’esports, etc… aquí tot està perfectament ordenat i calculat!

Tot i que teòricament van pensar en tot, viure a aquesta ciutat ha de ser un pal! Aquí no hi ha bars! Ni restaurants! Ni botigues! Només 2 parcs artificials, i això sí! 2 shoppings gegants on tothom et diu que vagis quan preguntes on menjar alguna cosa. Aquest matí, quan sortíem del ministeri d’afers exteriors, que per cert és molt bonic, hem preguntat a la gent on podíem dinar per la zona… les 3 secretaries s’han mirat i han respost: al shopping! Això tampoc seria tant raro si no fos perquè estan a més de mitja hora caminant! Total, hem sortit a fora i hem trobat xiringuitos on venien macedonia, gelats i xocolatines on hem suposat que els ministres i tots els treballadors de la capital devien dinar si no volien agafar un taxi!

Resum: És una ciutat molt interessant amb joies arquitectòniques, però que ha de ser terrible viure-hi!

Propera destinació: l’amazones!

 

 

 

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

9 Responses to “Menu Executiu: Macedonia, palomitas i un magnum!”

 1. JJ on novembre 28th, 2008 7:58 am

  No tot ha de ser menjar xurrasco, un dia de palomillas us vindrà ve i axis no tindreu problemes per cordar-vos els pantalons

 2. gheryman on novembre 28th, 2008 10:56 am

  Aquesta escala de l’última foto és fantàstica. M’agrada el detall de no haver-li col·locat barana: l’estètica abans que res.

 3. Laura i Ferran on novembre 28th, 2008 11:25 am

  Brasília no et deixa indiferent???? El que no ens deixa indiferent a nosaltres és el vostre viatge!!!!!!!!! Quina passada nens, jo quan sigui gran vull ser com vosaltres!!!
  Pensem molt en vosaltres i mirem el blog pràcticament cada dia està molt ben fet, ens encanta.
  Anna, aquest informàtic que t’has pillat fa unes fotos wapissimes!!! Per cert estàs super rossa, no???
  Aquest finde li portaré l’ordinador a la iaia i li ensenyaré les fotos i el viatge, ok?
  Us enviem un peto gegant amb molt i molt de carinyo!
  Ferran i Laura.

 4. Siso on novembre 28th, 2008 12:36 pm

  Joies arquitectoniques? Jo diria merda arquitectonica de l’alçada de la Catedral de Rio de Janeiro…

 5. Siso on novembre 28th, 2008 12:36 pm

  Un dels edificis més horrorosos que mai he vist i que mereixeria ser objecte d’una detonació nuclear.

 6. Pau i Korens on novembre 28th, 2008 10:48 pm

  Eiiiii! Que tal? Es veu que fantastic no????Avui hem anat a sopar a un argentí i entre copes i bifes hem decidit fer un pensament: tenim disponibilitat per fer un viatge del 15 al 30 de gener,tb hi ha liquidesa…així que..on pareu per aquestes dates?es un puntasso, pro és molt factible, i us volem venir a veure i compartir un catxu d’aquesta aventura, que en dieu?

 7. Anna i Jordi on novembre 29th, 2008 1:37 am

  UAU! però que guay! quina il·lusió!!! Això s’ha de parlar bé, en principi, en aquestes dates estarem a la terra del foc i Patagònia. Ara marxem 5 dies per la selva i estarem totalment incomunicats però a la tornada en parlem! Un petó fort fort fort.

 8. Shattux on desembre 1st, 2008 8:26 am

  Claro, te habías acostumbrado al menú del Francés y luego pasa lo que pasa!!! ;P

 9. Elvira Domenech Vidal on desembre 4th, 2008 9:44 pm

  hola. com m’agradaria tenir vint i…….. i no cincuati…per poder rondar-la com vosaltres.Molts records i patonassos.
  elvira

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius