Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

La ciutat de Nyaungshwe és un lloc molt tranquil i autèntic, en el que ens hi hem sentit molt i molt a gust. A part de tenir el llac Inle al costat i de l’amabilitat extrema de la seva gent, ens hi hem trobat una gran sorpresa, i és que aquests dies se celebren aquí uns examens molt importants per a novicis budistes que duren 9 dies i que han portat a la ciutat a més de 3.000 monjos de tota la província. Tot el poble es volca de plè en aquest esdeveniment i qui no fa aportacions monetàries, ofereix menjar, beguda o senzillament col·labora en l’organització dels actes. De nou tothom ens mirava i saludava, molts volien parlar amb nosaltres o inclús fer-se fotos, i és que sembla impossible però a un dels llocs més famosos del país avui només ens hem creuat amb 3 miserables turistes!

Aquesta tarda, després d’espiar els menjadors on tots els monjos menjàven en silenci, ens hem colat a la Pagoda on es fan els exàmens i ha sigut una passada. Hi havia vàries taules amb 3 examinadors escoltant els novicis cantant la llicó. A la sortida ens ha parat un monjo maquíssim amb qui hem tingut l’oportonitat de parlar de la situació política del país. A diferència de tota l’altra gent amb qui havíem parlat del tema, que abaixaven la veu i parlava atamorit, aquest parlava alt i clar com si ja no tingués por de res. Ens ha explicat amb molta ràbia com va estar a les manifestacions de Yangon del 2007, i la sort que va tenir que no el disparessin els militars com va passar amb tants altres monjos. Ens hem despedit d’ell amb molta pena i, més que mai, desitjant de tot cor que les coses canviéssin en aquest país tant preciós.

Una recomenació per qui vingui a la ciutat, és anar a la pizzeria que hi ha a 3 carrers en direcció contrària del canal des de l’hotel Nwang Kham Little Inn (pot ser que es digués Home Made Pasta?). A part de fer-hi una pasta boníssima val molt la pena parlar un ratet amb el seu simpatiquíssim propietari que no l’hi havia fet passar l’alegria ni el fet que fossim els seus primers clients en 8 dies! Ens va ensenyar la cuina, els seus estris importats d’itàlia i el seu petit hortet on fa crèixer basilico per preparar la seva especialitat: el pesto.

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

3 Responses to “Rodejats de monjos!”

 1. carmen on juny 17th, 2009 1:42 pm

  Hola nois:
  La Meli, em va parlar de vosaltres, desde principi us he seguit,i enganxat.Espero que uis segueixi anant molt be. Per cert el redactor impressionant, i les fotos fantasticas. Adeu.

 2. JJ on juny 19th, 2009 12:42 pm

  Amb tants de monjos sembla que esteu fen una peregrinació, quin colors mes vius, els novicis son mol petits,ja ens fareu un curset sobre aquestes religions, i el seu sistema de vida tan diferent el nostre, en aquets països te deus qüestionar mols del nostres principis.

 3. Mestre on juny 19th, 2009 5:40 pm

  Viatjers! Molt guapes les fotos! Records i una abraçada!

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius