Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Un parell d’hores dins un cotxe compartit amb una parella molt maca de Potosí ens va portar a aquesta ciutat. Amb ells vam tenir converses molt interessants de Bolívia i sobre la política, des del seu punt de vista negativa, que està portant a terme l’Evo Morales. Aquí hi ha molta divisió amb el tema!

Potosí és una ciutat minera molt important i està just a sota la muntanya del Cerro Rico, declarada patrimoni històric de la humanitat, i que és la principal font d’extracció de minerals de la zona. La muntanya porta 500 anys sent explotada, des que els espanyols van descobrir aquesta important riquesa. La ciutat ha patit èpoques de tot, des de una època esplendorosa en que va arribar a ser més poblada i important que les principals ciutats europees, fins a èpoques de vagues generals i revoltes que van obligar al govern a convertir aquestes mines en societats cooperatives. L’època gloriosa d’aquesta ciutat es nota en molts dels edificis colonials i esglésies que es troben per la ciutat.

Vam fer una visita molt impactant a les mines i vam poder veure com treballen els miners d’aquest lloc, que per cert, de cooperativisme en tenen ben poc… els que es van aprofitar de les revoltes per convertir-les en cooperatives ara són empresaris amb operaris mal pagats (5€/dia)… sense comentaris! Les condicions de treball no han canviat gaire amb aquests 500 anys, tot es fa de forma totalment manual, no hi ha ni un llum dins la mina i les explosions de dinamita que vam poder sentir i notar allà dins et fan posar els pèls de punta. Realment és una visita molt aconsellable perquè entres ben bé per on estan treballant els miners, com si fossis un més d’ells, i et vas creuant joves i no tant joves, amb les galtes plenes de les fulles de coca que van mastegant durant tota la jornada.

 

 

 

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

One Response to “La ciutat minera”

  1. Anònim on gener 13th, 2009 9:12 pm

    la duresa de la vida,fa mal a l’ànima!
    joana

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius