Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Myanmar

Quan a la tornada del viatge ens demanin quins han sigut els nostres països preferits, estem segurs que Birmània sortirà a la conversa i és que hem quedat totalment fascinats i enamorats d’aquest país.

És inevitable descriure Birmània sense començar parlant de la situació política del país, i és que la merdosa dictadura que el governa des de ja fa 50 anys es palpable en tot moment. En forma de resum, es tracta d’una dictadura militar que té acollonida la població, la qual cada vegada que s’intenta manifestar o opinar és reprimida sense miraments. El cas més mediàtic és segurament el de l’Aung San Suun Kiy, premi nobel de la pau i principal líder de l’oposició i la democràcia, que ha estat (i està) amb arrest domiciliari 14 dels últims 20 anys. Per què us feu una idea del suport popular que té, va guanyar les últimes eleccions del 1990 amb el 80% dels vots, tot i que la junta militar mai l’hi ha permès governar al·legant que el país no està preparant per la transició. Tot plegat ha fet que molts governs estrangers hagin aplicat un boicot total al país deixant-lo pràcticament aïllat de la resta del món. Això i la manca d’internet o l’accès a la lliure informació fa que Birmània sigui un lloc únic i autèntic com pocs, on el turisme i el món occidental encara no ha afectat ni canviat pràcticament gens la vida dels locals i el país en sí.

Un dels punts més forts de Birmània és, sens dubte, la seva gent i és que aquí és on hem trobat les persones més amables, carinyoses, servicials i simpàtiques de tot el viatge, i amb diferencia! És al·lucinant caminar pels carrers i rebre salutacions o somriures constants, sempre sense esperar res a canvi i molt sovint et trobes conversant amb algun local sobre qualsevol cosa o senzillament responent-li com estàs i d’on vens. Aquí hi hem conegut gent realment molt maca, com en Mr. Htoo, conductor de rikshaw de Mandalay, o el monjo budista de Nyaungshwe que va ser l’únic que es va atrevir a parlar amb nosaltres sense embuts de la situació política del seu país. A part de la gent però, Birmània amaga llocs increïbles com la ciutat de Yangon, amb la seva imponent pagoda, el preciós llac Inle o els espectaculars temples de Bagan, de més de 800 anys d’antiguitat i que descansen mig abandonats enmig de camps de cultiu. Segurament per la gent i per la bellesa de tot plegat, vam abandonar el país amb una sensació de nostàlgia i tristesa difícil d’explicar.

Per a tothom qui estigui dubtant de visitar aquest país, us animem a fer-ho. Això sí, a Birmània cal ser més responsables que mai com a turistes. Cal vigilar on gastar els diners, intentant afavorir sempre els petits negocis privats per assegurar que van a parar al poble i no al govern que té el país escanyat mirant en el seu propi benefici.

Per les fotos, aquí teniu la galeria del país.

Què hem escrit?

On hem dormit?

YANGON
Motherlandn Inn 2
Habitació doble amb bany: 13 USD
L’hostal on van a parar la majoria de backpakers que arriben a Yangon. Molt net, personal molt trempat, esmorzar boníssim inclós i et vénen a buscar gratis a l’aeroport si els avises amb antelació. L’únic contra és que està a una bona caminada del centre i és un pèl carillo. Hi ha interent, però a una velocitat lentíssima. Millor el ciber del mateix carrer.

KALAW
Eastern Paradise
Habitació doble amb bany: 5 USD
És com estar a cals avis: mobles antics, un bon esmorzar i molt bona gent. Net, cèntric i bé de preu (potser perquè era temporada baixa). L’electricitat en aquesta ciutat és bastant inestable!

NYAUNGSHWE
Little Inn
Habitació doble amb bany: 8 USD
Està bé i és barat. Té un jardí molt agradable on serveixen bons esmorzars i des d’on hi ha bones vistes a la pagoda del costat. Les habitacions són bàsiques però més que suficients.

MANDALAY
Golden Royal
Habitació doble amb bany compartit: 7 USD
Habitació doble amb bany privat i A/C: 12 USD
No ens va agradar gaire. No gaire net, gent no gaire maca, i amb talls d’electricitat constament. Esmorzar inclós. A l’escala que porta al terrat casi ens hi partim l’esquena…. Millor el Nylon!

Hotel Nylon
Habitació doble amb bany compartit, A/C i tele: 10 USD
Millor opció que l’anterior i a millor preu. Les habitacions són grans i netes, el personal amable i l’esmorzar està inclós.

PYIN OO LWIN
Grace hotel 2
Habitació doble amb bany: 8 USD
Molt cutre, brut i necessita una capa urgent de pintura. A més l’esmorzar no està inclós. Millor buscar-ne un altre!

HSIPAW
Mr. Charles Guesthouse
Habitació doble amb bany: 12 USD
Aquest lloc té un problema, i és que el ser l’hostal més famós del poble no necessita cuidar gens els seus clients per seguir tinguent-ne. El lloc està bé, però el personal és massa cregut i no ens hi vam acabar de sentir a gust. Vam conèixer uns propietaris molt macos d’un nou hostal que estaben acabant de construir al costat de la torre del rellotge. Val la pena anar a veure si ja han obert!

BAGAN
Golden Village
Habitació doble amb bany: 11 USD
Un lloc molt tranquil, amb uns bungalows distribuïts pel jardí de l’hotel. Al costat del carrer dels turistes i lluny del centre del poble. Potser és millor allotjar-se a prop del mercat, tot i que també s’agraeix poder menjar occidental després de tot el viatge per Birmània.

Quant hem gastat?

Dies d’estada: 19 dies
Cost mitjà 2 persones/dia: 38.731,58 kyat (tot inclos)
Tipus de canvi: 1€ = 1.438,50 kyats
Cost dels desplaçaments (per persona):
– Yangon – Kalaw: 16.000 kyats – 15 hores
– Inle – Mandalay: 11.000 kyats – 11 hores
– Mandalay – Pyiin Oo Lwin: 2.000 kyats – 2 hores (en pick’up)
– Pyiin Oo Lwin – Hsipaw: 5.000 kyats – 5 hores
– Hsipaw- Mandalay: 3.500 kyats – 8 hores
– Mandalay – Bagan: 9.000 kyats – 6 hores
– Bagan – Yangon: 15.000 kyats – 13 hores

Nota: No hi ha caixers automàtics en tot al país, per això és imprescindible entrar amb dòlars i euros a sobre per canviar-los un cop al país. Com ja vam explicar al blog el millor canvi es troba al mercat negre.

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius