Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Ja han passat 5 dies des que vam començar a l’orfenat i és que aquí els dies passen volant! Us expliquem una mica la nostra rutina diària a la qual ja estem adaptats al 100%. Hem llogat una motoreta per anar de l’hotel a l’orfenat, en principi podíem quedar-nos a dormir allà, però en vistes del poc espai que tenen per ells ens va semblar abusiu. Així doncs, ens hi plantem a quarts de 9, ben esmorzats i amb els ànims a tope per fer classe. Només de sentir la moto ja vénen tots corrent a obrir la porta i a rebre’ns amb un somriure i un namaste! Les classes comencen a les 10, però fins llavors ajudem a posar-se l’uniforme, pentinar, polir sabates i rentar les dents als més petits. Les classes són tota una experiència i així com el primer dia els hi vam explicar d’on veníem, ara intentem alternar el temari amb preguntes que tenen sobre nosaltres. Entre els nostres alumnes hi ha nens trempadíssims i super-participatius que comparteixen classe amb d’altres que es passen tot el matí amb el cap cot i sense parar massa atenció. En aquesta escola les classes “es fan en anglès” i això marca molt la diferència entre uns i altres. En l’anterior post dèiem que el nivell educatiu és bastant baix i avui ho confirmem però també hem notat que aquí l’èmfasis es posa en l’educació social més que en el coneixement en sí. Al matí, per exemple, abans d’entrar a classe es fan revisions de netedat. Avui ha tocat revisar ungles i més d’un s’ha emportat un clatellot, una bufetada o una estirada d’orelles (però d’aquelles de la vella escola! :D). Al matí fem 2 classes, després dinem i a la tarda en fem 2 més. Les de la tarda són una mica més difícils perquè són amb nens molt més petits, amb els que costa entendre’s i que a més no tenen un temari definit.

Després de les classes, a les 4 de la tarda, tornem a l’orfenat amb tota la trepa i els ajudem a fer els deures i, quan els acaben això sí, juguem una mica amb ells abans de tornar cap a l’hotel quan comença a fer-se fosc. Cada dia intentem porta’ls-hi algun regalet, avui han sigut llapissos per tots (alguns feien els deures amb trossos de 2 centímetres), ahir va ser una corda de saltar i unes raquetes de bàdminton i abans d’ahir una peli de dibuixos animats que vam mirar a l’ordinador i que els hi va encantar!

Us recordem que tenim en marxa un projecte solidari en el que us demanem la vostra col·laboració per ajudar aquests nens. Per qui no ho hagi llegit, ho pot fer clicant aquí!

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

One Response to “Dies de cole i orfenat”

  1. Cristina on octubre 29th, 2012 6:11 pm

    M’ha agradat molt aquest article i m’ha recordat a la meva història ja que jo tinc una germana adoptada i em va impactar molt quan vam haver d’anar a buscar-la. Tot i que l’orfenat on ella estava era amb molt bones condicions.

    Salutacions

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius