Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Bàsicament els últims dies ens els hem passat mirant per la finestra d’autobusos, cada vegada més incòmodes, més calorosos i més sobrecarregats. Des de Sapa, el recorregut més curt per arribar a Laos passa per la frontera de Tay Trang, de la qual només n’havíem sentit problemes: que si estava tancada a turistes, carreteres tallades, manca de busos… però malgrat això vam decidir a aventurar-nos a passar per aquí. Ho hem anat fent amb vàries etapes i tot ha sigut bastant més senzill del lo esperat però, tot sigui dit, un pèl llarg i a vegades pesat:

1.- De Sapa a Dien Bien Phu: en teoria un trajecte que havia de durar 7 hores, però que en realitat en va acabar durant 12! El trajecte va ser espectacular en quant a paisatges, però terrorífic pel que fa a parades i interrupcions. Van ser vàries les vegades que ens vam haver d’aturar perquè la carretera estava tallada per pedres que havien baixat de la muntanya principalment degut a obres. Una imatge val més que mil paraules, però veure pedres de la mida d’un cotxe rodolant muntanya avall a pocs metres del bus provoca un cert cangueli! De Dien Bien Phu millor no parlar-ne, la ciutat més lletja on hem estat en tot aquest temps!

2.- De Dien Bien Phu a Muang Khua: A Dien Bien Phu hi ha un bus cada dilluns, dimecres, divendres, i diumenge a les 5:30 del matí que creua la frontera i et deixa a un poblet de Laos. Un altre cop uns paisatges de pel.lícula, i cap problema amb el pas fronterer on es pot fer el visat i tot. Però sí una anècdota, amb nosaltres venien dos guiris que no portaven més de 50 dòlars a sobre, amb lo qual no podien pagar ni els visats i es quedaven sense un duro per seguir amb el viatge… bastant encantades!

3.- De Muang Khua a Udomxai: Muang Khua és un poblet ultra tranquil a la vora d’un riu on les guiris encara tenien esperances de trobar-hi un caixer automàtic, però ho van descartar de seguida quan es van enterar que aquí l’electricitat arriba a les 6 de la tarda! D’allà vam agafar un segon bus a Udomxai, una ciutat més gran on vam anar de pet a dormir perquè estàvem rebentats!

Avui, ja amb més calma, hem arribat a Luang Nham Tha, un lloc bastant tranquil al nord de Laos i des d’on segurament farem un trekking els propers dies. Hem notat un gran contrast de seguida entre els dos països. Aquí hi ha molt poca gent, tot va poc a poc i en general es veu un nivell de desenvolupament mooolt més baix. En fi, que ja som a Laos!

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

2 Responses to “De Sapa (Vietnam) a Muang Khua (Laos) per la frontera de Tay Trang”

 1. Mestre on abril 28th, 2009 7:13 am

  Déu ni do quina passejadeta… això em fa pensar en un record d’infantesa en què tu Coro havies de recitar un poema de Machado mentres et gravàvem amb càmera. Venies per un camí, t’asseies i parlaves sobre una roca. Però mentres feies el camí la resta deixàvem rodolar roques des de dalt. Encara avui no entenc l’objectiu de per què tiràvem pedres… ni per què ho explico aqui. Au, molts records des de Barcelona. Visc a Barcelona!

 2. Mireia i Marc on abril 28th, 2009 11:10 am

  Hola parella,
  Acabem de trobar el vostre blog-web buscant info de Fiji. Nosaltres estem a Nadi ara mateix, també d’any sabàtic.
  La vostra web ens ha encantat i us prometem que n’hem vist moltes. Moltes felicitats per la kurrada!

  Seguirem el blog per info de sud amèrica.

  un abraçada,

  Mireia i Marc

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius