Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Estem impressionats per la resposta que ha tingut el projecte solidari i abans d’explicar res hem de donar moltes gràcies a tothom qui ha confiat amb nosaltres i que ha ajudat a recollir els més de 1.800€ que tenim a data d’avui. La quantitat recaudada ens fa sentir una certa responsabilitat i és per això que hem canviat els nostres plans i allargarem la nostra estada a Pokhara fins que deixem els projectes que us explicarem a continuació resolts o si més no encaminats. Volem dedicar aquest post íntegrament a donar-vos el màxim d’informació possible del lloc on aniran a parar aquests diners i amb quins projectes hem pensat invertir-los, i és que aquí al Nepal són una petita fortuna.

D’entrada dir que aquest orfenat i aquesta escola, per nosaltres, són els llocs ideal per ajudar. Deixant totalment de banda el feeling personal amb la gent d’aquest lloc (que és fantàstic), aquests dos centres estan ubicats en un dels barris més pobres de Pokhara. Aquí la meitat dels nens no van a l’escola i molta gent viu en una situació de considerable pobresa. Sobre l’escola, ja us vam explicar que compta amb unes instal·lacions molt bàsiques i de dimensions molt reduïdes però és tota una institució al barri. Per altra banda, l’orfenat es una gran família de 20 persones on, entre els nens acollits hi ha les 4 filles biològiques dels “pares” tot i que ens va costar uns quants dies saber qui eren, i és que aquí tots viuen amb les mateixes condicions. Tant un centre com l’altre tenen mil i una necessitats tot i que es tracta de dos projectes sòlids, on es fan les coses ben fetes i amb un pla de futur admirable que ens ha anat explicant en Binod aquests dies i que intentarem explicar en algun dels propers posts.

Ara que ja ens hem situat una mica, anem a explicar les 3 vies amb les que hem pensat (o ja hem començat) invertir els diners:

1. Construcció d’una nova aula a l’escola! Sí sí, aquest sense dubte serà el projecte estrella i estem especialment orgullosos de poder-lo portar a terme. L’escola compta amb un pati del qual n’hi ha una part bastant mal aprofitada i segur que farà molt més servei una aula nova que permetrà obrir un nou curs a partir de l’any vinent. Avui mateix ja hem anat a comprar part del material per l’obra i a partir de demà ja vindran els paletes a començar la feina. Esperem estar encara aquí per veure-la d’empeus (si no acabada del tot) i poder-la pintar!

2. Material per l’orfenat: A l’orfenat les necessitats són encara més trascendentals que a l’escola. Per exemple, hi ha nens que han de compartir llit i moltes coses estan molt i molt velles. Per tant, hem fet una llista de la compra i algunes coses les hem comprat entre avui i ahir, d’altres estan encarregades i d’altres cauran els propers dies. De moment ja tenim moqueta pels terres de les habitacions, hem encarregat lliteres de 3 pisos perquè cada nen tingui el seu llit particular, hem comprat uns fogons nous, una màquina de cosir (avui dos nens anaven amb l’uniforme “nou” que s’havien ajustat amb la màquina), material de cuina i dos armaris amb un calaix per cadascú. Esperem que la llista encara sigui més llarga durant els propers dies.

3. Ajuda econòmica a l’orfenat: Els diners sobrants dels dos punts anteriors els entregarem en mà a en Binod perquè en facin l’us que creguin oportú a l’orfenat. Volem que quedi clar que té la nostra total confiança i ens sembla que uns diners també els hi aniran la mar de bé. Ens agradaria condicionar-los a dos aspectes que creiem que flaquegen en aquest lloc i que són la higiene i l’alimentació. No és que els nens passin gana però és que els àpats cada dia són el mateix: arròs amb una salseta de llenties.

Ho deixem aquí, si algú té idees que ens puguin ajudar seran més que benvingudes i volem repetir un cop més que estem molt agraïts a tothom qui ha aportat el seu petit granet de sorra. Quan marxem d’aquest lloc detallarem totes les aportacions que hem rebut així com els costos de tot plegat.

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

17 Responses to “1.800 gràcies!”

  1. Elena + Fer on agost 10th, 2009 3:18 am

    Qué grandes sois! Enhorabuena por la gran idea!
    No me quiero ni imaginar la cara de felicidad de Binod!

  2. Martí on agost 10th, 2009 7:57 am

    Molt bé, felicitats!
    Sense dubtes, el millor post de la pàgina!

  3. Enric on agost 10th, 2009 11:17 am

    Fantàstic!!!! Crec que ho agrairan molt. Podeu penjar alguna foto d’ en Binod? Podem saber mes coses d’ aquest home? Gracies per tot. Sou grans.

  4. Carles on agost 10th, 2009 10:40 pm

    No m’esperava tanta quantitat!!
    Estic molt content de com a respos la gent i de vosaltres Jordi i Anna, que fareu possible la construcció d’aquesta nova aula… bé, ho fareu possible amb els diners de persones que com jo, hem confiat en vosaltres… però el més important és que vosaltres heu creat una iniciativa que sense ella aquests diners mai serien una aula i ara més nens i nenes amb moooltes dificultats aniran a l’escola.

    Enhorabona a tots plegats!

  5. Esther on agost 10th, 2009 11:04 pm

    La feina que esteu fent és IMPRESSIONANT, i la meva idei o sugerimet podría ser un petit hort, que us sembla, tot i que no ser si hi haura espai per fer-ho esclar.

  6. EVA on agost 11th, 2009 8:45 am

    Coincideixo amb l’Esther: la feina que feu és impressionant i la idea de l’hort es fantàstica! d’aquesta manera s’auto-abasteixen!. Com m’imagino que no tenen joguines, els podeu ensenyar a que se les facin ells amb material per reciclar (si es que n’hi ha per reciclar). Se m’acut que amb botelles de plàstic semi-plenes de sorra podeu fer bolos, dibuixar al terra una “xarranca”… Molts anims i petons per tots!

  7. marta on agost 11th, 2009 9:40 am

    Moleu molt!!!
    :D

  8. de la pia on agost 11th, 2009 11:41 am

    Falta la meva aportació,no se com fer la transfrencia.

  9. - és +. els petits canvis son poderosos. on agost 11th, 2009 5:47 pm

    ke haguem d’anar a fer la volta el món, per pendra conciència de la miseria i injusticia que ens envolta i de les bones accions que podem fer.
    Donem D’ allò que volem (no el ke no volem) i que giri la truita d’un món perdut en l’oblit, no igual en condicions i oportunitats.

  10. carles on agost 11th, 2009 7:54 pm

    de la pia, no saps fer una transferència a un compte nacional (pel 2100 es ‘La Caixa’)? mmmm saps què és una entitat financera¿? es brooomaa :P
    suposo que si els hi envies un email a ells directament t’ho explicaran segur…
    La idea de l’hort tb m’agrada :D

    Salutacions!
    Carles

  11. Anna i Jordi on agost 12th, 2009 9:14 am

    Hola a tothom!

    La idea de l’hort és bona i de fet ja l’haviem pensat. Al pati de darrera ja hi tenen plantades 4 coses, el problema és que la resta d’espai el fan servir els nens per jugar. Però bé, de totes formes els hi preguntarem a veure què opinen! Merci a tothom per les idees! :)

    de la pia, si vols envia’ns un mail i t’expliquem com pots fer l’ingrés! Si no també pots anar a qualsevol oficina de La Caixa amb els diners i el numero de compte i te’l faran sense problemes!

    Demà farem un post nou amb les novetats del projecte!!

  12. Laura on agost 14th, 2009 1:39 am

    Què guay Anna! quants diners!! ;-)
    D’aquí res et tenim x aquí!! Quines ganes de veure’t!! Disfruteu molt! I força x la despedida del orfenat! Pensa q sempre…hi podeu tornar! Ànims cuca!

    Un Petó immens!!

  13. Eva on agost 14th, 2009 6:08 am

    Jordi i Anna… no marxeu encara! esteu fent una feina molt maca per aquests nens. Ahir els vaig enviar als meus amics la vostra pàgina web perque us poguin fer aportacions i, abans de marxar, encara pogueu fer una mica més per ells.
    Una forta abraçada.

  14. uri (manresa) on agost 14th, 2009 3:10 pm

    deu ni do!
    ara a invertir-los de la millor manera possible, amb coses útils… a mi l’hort em sembla de nassos tb!
    apa, salut!

  15. Silvia on setembre 30th, 2009 11:38 am

    Hola chicos, que gran experiencia y enhorabuena por la iniciativa. Nosotros llevamos dos meses de nuestra vuelta al mundo que durara, si todo va bien, unos 10 meses y habiamos pensado hacer algo asi, pero en Camboya, la verdad es que ver lo bien que os ha ido a vosotros nos hace estar mas seguros de seguir nuestros planes y pasar unas semanas en algun proyecto con ninyos. Un saludo y animo con la vuelta a casa!

  16. MIQUEL CANAL on gener 7th, 2010 6:47 am

    Em dic Miquel i estic fent la volta al món juntament amb la meva parella, l’Evelyn. Anem seguint molt aquest bloc perquè s’adapta perfectement a la nostra ruta i perquè està collonut! Aquest post ens ha fet reflexionar molt ja que nosaltres també tenim un projecte d’un orfanat en marxa amb una ONG de Mataró (www.haribala.org) a l’índia. El nostre projecte està encara en fase de construcció però la feina amb els nens, reforç escolar, menjador, etcc… ja fa temps que funciona. Escric aquesta informació per la Silvia per tal que n’estigui al cas per si li interessa participar-hi. El meu mail és: mamafrijoles@gmail.com
    Aprofito per felicitar en Jordi i l’Anna per la fantàstica iniciativa i per l’energia que hi han dedicat…. Una abraçada

    Aquest és el nostre blog del viatge: http://mesqueunviatge.blogspot.com

  17. maria on maig 13th, 2011 1:10 am

    Enhorabona pel projecte que esteu realitzant, bé m’agradaria de poder col.laborar amb vosaltres, encara que la india s’allunya una mica de les meves possibilitats.Potser en una altre ocasió.

Deixa un comentari!





Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius