Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Segurament Curitiba no té la mateixa sofisticació que Buenos Aires ni l’espectacularitat de Rio, però és una ciutat on molts Brasilers els hi agradaria viure. Aquesta ciutat és un bon exemple d’una política original, ben portada a terme i amb un èxit clarament visible. Durant els anys 70 i 80, el llavors alcalde va apostar decididament per fer de Curitiba una ciutat diferent: va crear el primer carrer peatonal del Brasil, un sistema transport públic eficient, econòmic i original, va apostar per la restauració d’edificis històrics i va crear un munt d’àrees verdes a la ciutat. Avui en dia es veuen els resultats i Curitiba és una ciutat molt bonica i, a pesar de tenir gairebé 2 milions d’habitants, dóna la impressió que hi ha una molt bona qualitat de vida.

Durant la nostra estància allà hem aprofitat per veure alguns dels més de 35 parcs gegants que té la ciutat dels quals ens va agradar especialment el que conté l’Opera de Arame, una opera circular feta amb una estructura tubular i transparent i que està envoltada d’arbres i un bonic llac. També vam aprofitar per visitar el moderníssim museu d’Oscar Niemeyer, que és tot un ídol al Brasil per la creació de Brasília i d’altres espectaculars edifis arreu del món.

 

 

 

 

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius