Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Xile

Xile ens ha sorprès molt positivament i ens ha deixat moltes ganes de tornar-hi amb més temps. En certa manera és com una Argentina però amb petit, amb els seus glaciars, parcs naturals, deserts, llacs, pobles a la fi del món i inclús amb una capital molt agradable. Possiblement els hi falta lo que li sobra a l’argentina: saber-ho vendre! Aquí tenen una ciutat més al sud d’Ushuaia i no la coneix ningú! :)

La gent és molt agradable i tenen el millor vi de sud-amèrica. Ens ha quedat pendent Les Torres del Paine i fer la carretera Austral, aquí hi tornarem algún dia. Així com el sud del país ens ha captivat molt, tenim la impressió que la part del nord (desert d’Atacama) està bastant sobrevalorada. Per altra banda, Chiloé ens ha captivat especialment per la seva autenticitat.

Economicament, també ens hem emportat una grata sorpresa, i és que tothom ens deia que era caríssim tampoc l’hi hem trobat tant.

Les fotos de Xile estan aquí.

Quant hem gastat?

Dies d’estada: 35 dies
Cost mitjà 2 persones/dia: 55.036,15 pesos xilenos
Tipus de canvi: 1€ = 820 pesos xilenos
Cost dels desplaçaments (per persona):
– San Pedro de Atacama – Salta: 28.000 pesos – 12 hores
– Punta Arenas – Ushuaia : 28.000 pesos – 13 hores
– Puerto Montt – Ancúd: 3.500 pesos – 4 hores
– Ancúd – Valdívia: 7.000 pesos – 8 hores
– Valdívia – Pucón: 3.400 pesos – 3 hores
– Pucón – Santiago de Chile: 23.100 peesos – 10 hores

Què hem escrit?

On hem dormit?

SAN PEDRO DE ATACAMA
Residencial Corvatx
Habitació compartida: 7000 pesos / persona
EAmb aquest nom… però no estava tant malament! Ben situat, net i amb wifi, però no té cuina. Les habitacions són decents i el preu en la línia de San Pedro.

SANTIAGO DE XILE
La casa roja (minihostels) – www.lacasaroja.cl
Habitació compartida: 6.400 pesos / persona
Aquest lloc només té un problema… que si hi vas t’hi passaras el dia i no coneixeràs Santiago! :) És gegant però amb tot tipus de comoditats… Tot tipus inclou una piscina amb tamborets dins rotlle Cancún i un jacuzzi! Està ben situat, es pot anar al centre a peu i té el metro a poques passes. Té wifi i una cuina més gran que el pis de molta gent! A més, el preu és molt bo per ser Santiago! Les dobles són un escàndol…

PUNTA ARENAS
B&B Brunswickwww.brunswick-chile.com
Habitació compartida: 7.000 pesos / persona
Molt bon lloc però que segur pujarà de preu en poc temps ja que l’acabaven d’obrir i els preus a punta Arenas són molt més cars… Hi vam entrar després de visitar-ne un del cantó que es diu Backpackers paradise on no hi havia ni parets… les habitacions separades amb cortines! Ah, i més car i sense esmorzar! És una de les millors opcions de Punta Arenas segur, i a més té wifi, cuina i esmorzar inclós!

ANCÚD
Hospedaje Austral
Habitació de la filla que ha marxat de casa: 4.000 pesos / persona.
S’hi ha d’anar! Un espectacle la família que el porta com ja vam comentar en aquest post. Dormiem a casa seva perquè l’hostal estava plè (és un pelet més car, però molt bona opció també!) però hi vam estar de cine. Ens van tractar com a fills i ens van indicar perfectament què fer a l’illa. Està net, és molt agradable i fa que et sembli que t’allotjes a casa de locals. Això sí, no té internet i està un pel lluny del centre.

VALDÍVIA
Hospedaje Perez Rosales
Habitació privada amb tele i bany compartit: 16.000 pesos
Té wifi i cuina però està a una caminadeta del centre però al costat de l’estació. Net i suficient.

PUCÓN
Etnico Hostel (minihostels) – www.etnicohostel.com
Habitació compartida: 9.000 pesos per persona
Ens va donar una mica de mal rotlle pel passotisme de la gent que el porta. L’hostal en si no està mal perquè és net, està ben situat, té cuina i wifi però molts ratos no hi havia ningú de l’hostal per allà i no hi vam estar massa bé. Millor buscar-ne un altre!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius