Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159

Després de tres dies de relax a casa d’uns bons amics de Belo Horizonte, ens hem tornat a penjar la motxilla a l’esquena per anar a visitar algunes ciutats colonials d’aquesta regió, cosa que ens està servint per fer un important repàs a la breu però intensa història d’aquest país. Tal com ja ens va passar a Porto Alegre, estar a casa de gent d’aquí, fa que l’experiència de viatjar sigui molt més rica, ja que et poden explicar de primera mà la seva visió del país.

Ara mateix estem a Ouro Preto, una de les més importants ciutats colonials fundades pels portuguesos. Aquesta bonica localitat va arribar a la seva màxima esplendor a meitats del segle XVIII, degut a la gran riquesa en minerals de la regió. Durant només aquest segle van sortir d’aquí, gràcies al treball de milers d’esclaus negres portats de l’Àfrica, més de 35 tonalades d’or, que van ser enviades a Portugal i Anglaterra.

Com a llegat d’aquesta època, ha quedat aquesta preciosa ciutat, construïda entre muntanyes, farcida d’esglèsies barroques, palaus que alberguen interessants museus i botiguetes de pedres precioses. A més, també és famosa perquè quan va començar l’època de vaques flaques i es feia complicat pagar els impostos demanats pels portuguesos, va nñeixer aquí el primer moviment revolucionari per la independència del país de la mà de Tiradentes.  

Entre les mil coses a veure a Ouro Preto, ens ha agradat especialment:

 • La Igreja de NS do Pilar
 • La Igreja de Sao Francisco de Assis i el museu de Alejandinho, l’artista més important d’aquestes ciutats.
 • L’escola de Minas amb el seu museu de minerologia

 

 

 

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

3 Responses to “Minas Gerais: una visita a la història”

 1. JJ on novembre 21st, 2008 1:39 pm

  A veure si trobeu una mica de or, com van les forces per circular per una ciutat amb tantes pujades?

 2. AVIA MAMEN on novembre 23rd, 2008 2:27 pm

  ESTIC MIRANT LES FOTOS EN COLORS, PERQUE EL TEU PARE ME LES PORTA AMB BLANC I NEGRE. SON PRECIOSES, EN AQUESTES PLATGES JO TAMBÉ M’HI BANYARIA. MOLTS PETONS, OS ANYORO MOLT

 3. laia on novembre 23rd, 2008 5:55 pm

  anu… fa dies k no rebem cap e-mail privat… els trobem a faltar!!!
  (no se si això ho puc dir per aquí però ara ja ho he fet)

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius