Warning: ob_start(): non-static method sem_google_analytics::track_links() should not be called statically in /home/voltaalm/public_html/wp-content/plugins/sem-google-analytics/sem-google-analytics.php on line 159
12 novembre 2008 | Brasil | 5 comentaris « ant | seg »

Faveles

Si a Rio de Janeiro es veuen faveles pràcticament a qualsevol zona de la ciutat, no és casualitat, en realitat n’hi ha més de 750 i en elles viu un 20% de la població, més d’un milió de persones. La més gran de totes és Rocinha, on viuen oficialment més de 125.000 habitants, tot i que hi ha qui assegura que són més del triple, lo que seria més gent que el barri de Copacabana. Malauradament només disposa d’un centre de salut i 3 escoles… això sí, just a l’entrada de la favela hi ha una de les millors i més cares escoles del Brasil.

Nosaltres teníem la idea que les faveles eren simplement un cúmul de barraques de gent que hi malvivia però hem pogut veure que la veritat és bastant diferent. En realitat són petites ciutats auto gestionades, amb tots els serveis que es poden necessitar: hi ha un munt de bars, botigues, bancs, i inclús algun que altre McDonalds o cybercafè. Evidentment gairebé totes les cases tenen aigua, llum i moltes vegades televisions modernes. No obstant, és cert que les faveles estan controlades per mafiosos, que estableixen les seves normes, i que els problemes principals que hi ha és el tràfic de drogues i les guerres entre màfies, però la majoria de gent que hi viu és gent humil i honrada que durant al dia es desplacen a la ciutat per treballar netejant un hostal com el que estem nosaltres o per anar a treballar a un supermercat.

El problema de les faveles sembla que està molt lluny de solucionar-se ja que, si bé la gent que hi viu sospira per normalitzar la situació, els interessos de les màfies en seguir així i el passotisme del govern fa que la normalitat encara sigui molt llunyana. Mentrestant seguiran gaudint de les millors vistes de la ciutat.

 

 

 

Per les àvies Per les àvies

Comentaris (deixa el teu!)

5 Responses to “Faveles”

 1. Rierets on novembre 17th, 2008 10:30 am

  Doncs a Sant Cugat tenim una favela de barri on diu que hi viuen 10.000 persones i en canvi no n’hi viuen ni una tercera part. És un barri fantasma! I a sobre sense vistes!

  Nens, va e! continueu disfrutant del viatge!

 2. Siso on novembre 17th, 2008 8:45 pm

  Espectacular! hi hauria d’haver anat!

 3. noni on novembre 17th, 2008 10:04 pm

  Deu estar plegat de gitanus a les fabeles,no? Aneu amb cuidadu e?I sino foteli una santissima faba amb aquest braç de tenista que tens.

  Un peto molt gran,

 4. Jaume on novembre 18th, 2008 12:19 pm

  L’ultima fotografia es pot considerar un pla d’electrificació, qui es prou intel•ligent per saber quin cable se te de arreglar en cas d’averia ?, sort que les vistes de la part inferior son mes interessants, visca Brasil
  Jaume

 5. Martí on novembre 19th, 2008 4:17 pm

  Això de les Faveles és molt serio e!
  Ara, que tots sabem que hi han barris pitjors, e!
  :D

Deixa un comentari!

Informació útil dels països Selecciona'n un!
Myanmar
Tailàndia
Cambodja
Laos
Vietnam
Fiji
Nova Zelanda
Xile
Argentina
Bolívia
Perú
Brasil
Uruguay
Preparatius